Teambuilding: Vechten voor verbinding


  • Aantal deelnemers: 1 team of afdeling
  • Duur: ongeveer 3 uur

Wat is ‘Vechten voor verbinding’

Het thema verbinden staat centraal. Aan het eind van het programma heb je nieuwe inzichten omgezet in actieplannen voor de toekomst. Echter, dit resultaat kan niet worden behaald zonder elkaar flink te slaan, te beuken en te tackelen. Schrik niet. In dit hilarische en zingevende programma raakt niemand gewond. Dit programma is ontwikkeld in samenwerking met Over the moon.

Resultaat

Het programma zorgt ervoor dat:

  • Gespreksvaardigheden (verder) worden ontwikkeld;
  • Thema’s die in het team ‘spelen’ op een leuke manier worden opgepakt;
  • Het team zelf verbeteracties gaat formuleren;
  • Het team deze beleving niet meer zal vergeten;
  • Er gegarandeerd hard wordt gelachen!

Programma

Het circa drie uur durende programma bestaat uit drie onderdelen: check-in, spel en verzilveren.

Check-in

‘Verbinding’ is een veel gebruikt begrip. Maar wat houdt dit precies in voor jouw team? Tijdens de check-in gaan we concreet aan de slag met de vraag: ‘Hoe vul je het woord ‘verbinding’ weer met betekenissen die dienend zijn voor de samenwerking? Hoe ga je in en uit verbinding? Hoe is verbinding waardevol voor het team? We beginnen met een korte individuele reflectie waarna in kleine groepjes uiteen wordt gegaan om uit te wisselen over de waarde en clichés van het begrip ‘verbinding’.

Spel: deathball

Twee teams proberen een onzichtbare bal over een lijn aan de overkant van het veld te krijgen. Net als bij Rugby mag je de bal alleen achteruit werpen en vooruit dragen. Tijdens dit spel is alles geoorloofd; slaan, stompen, duwen, trekken, beuken, tackelen, het mag allemaal. Maar….er zitten een paar addertjes onder het gras:

  1. Het spel wordt in slomotion gespeeld en
  2. je mag elkaar niet aanraken. En oja,
  3. die bal was dus onzichtbaar.

Allemaal ingrediënten voor een flinke dosis plezier. Tijd om ’s flink te vechten!!!!

Verzilveren

De teamleden hebben 2,5 uur nagedacht en ervaren wat verbinden is en niet is. In dit laatste onderdeel kijken we naar de toekomst en zet het team inzichten om in actie.

Advies

‘Vechten!!!’ kan zowel incompany worden afgenomen als op locatie. Bijvoorbeeld als onderdeel van een teamuitje. Het programma kan ook ideaal worden ingezet als afsluiting van een intensieve werk- of teamdag.

Teamspeling biedt het programma op maat. Bel voor meer informatie, of vul het contactformulier in.
Dit programma is tot stand gekomen in samenwerking met Over the Moon Amsterdam.

Uitdagingen en comfortzone

Speling is het gebied dat op speelse wijze afwijkt van de alledaagse logica. Hoe meer speling, hoe meer je wordt uitgedaagd de comfortzone te stretchen.
 In het onderstaande grafiekje is de denk- en doenspeling weergegeven.

Denkspeling
77%
Doenspeling
98%