Veranderverhaal XL


  • Aantal deelnemers: 20 tot 500 personen
  • 
Duur: 30 tot 60 minuten

Wat is ‘Veranderverhaal’ voor grote groepen?

De omgeving verandert voortdurend. Lenige en succesvolle organisaties zijn in staat hun script aan te passen; Het verhaal van de organisatie verandert mee. In dit unieke programma ervaar je hoe je een veranderverhaal zelf kan regisseren.

Maak kennis met een verhalenverteller in de gedaante van een charismatische Italiaanse professor. Iedere groep of organisatie heeft een verhaal. Wat is het jullie verhaal? Ontdek door middel van leuke interactieve werkvormen het script, het plot, de dilemma’s. Fantaseer zelf de reis en ontknoping. Ga dan op het puntje van de stoel zitten. De professor zal al improviserend jullie eigen veranderverhaal vertellen.

Programma

Maak kennis met Dr. Giacomo Manzonetti, neurowetenschapper, hoogleraar cambiare (change) en grondlegger van de Storia-metodo (verhaal methode). Eerlijk gezegd weten we niet of dit verhaal wel helemaal klopt. Wij hebben zijn referenties nog niet nagetrokken. Maar waarom zouden we? Dit fenomeen is een veranderkunstenaar die volle zalen weet te betoveren en te inspireren.

In de warming up laat Dr. Manzonetti de zaal op beeldende wijze de do’s en dont’s van leren en veranderen ervaren. Zodra het team lekker los en ontspannen is maakt Dr. Manzonetti het nog uitdagender.

Dr. Manzonetti gaat namelijk informatie over de context van de groep verzamelen. Dat kan gaan over het thema van de dag, over de doelen, de taken of over de resultaten. Hij is zeker nieuwsgierig naar wat energie geeft, waar de krachten liggen en vraagt ook naar de worstelingen en dilemma’s. Middels leuke en afwisselende werkvormen levert de zaal deze informatie aan.

Dan volgt de apotheose. Ga op het puntje van je stoel zitten want dr. Giacomo Manzonetti zal al improviserend een prachtig veranderverhaal vertellen. De groep blijft regisseur en kan aanwijzingen geven en voorwerpen aanleveren. Na afloop van het verhaal staat Dr. Manzonetti stil bij de betekenis van dit veranderverhaal. Hoe heeft men nieuwe mogelijkheden ontdekt en welke vervolgstappen zijn er nodig?
Een unieke en zingevende beleving waar het jullie nog lang op kunnen voortbouwen.

Gewoon doen! 
Wij helpen je om Dr. Manzonetti succesvol in te passen voor jouw bijeenkomst. Neem gerust contact op om te ontdekken wat ‘In de hoofdrol’ voor jou kan betekenen.

Uitdagingen en comfortzone

Speling is het gebied dat op speelse wijze afwijkt van de alledaagse logica. Hoe meer speling, hoe meer je wordt uitgedaagd de comfortzone te stretchen.
 In het onderstaande grafiekje is de denk- en doenspeling weergegeven.

Denkspeling
92%
Doenspeling
27%