Communicatietraining Anders feedback geven

Net even totaal anders.

Neem contact op

Goed gegeven en ontvangen feedback is wel cruciaal voor het behalen van de teamdoelen. Toch kleeft er feedback vaak een negatieve lading. Feedbacktrainingen vinden we spannend. Soms zelfs te spannend. Daarom maken we de allerleukste feedbacktraining. Boordenvol humor en out of the box spellen, terwijl het echt ergens over gaat. Plezier haalt drempels weg. Veel effectiever.


Image

Wat Anders feedback?

Anders feedback is een leuk en gezellig programma gericht op teams. Teampatronen worden op speelse wijze onder de loep genomen, terwijl de teamleden elkaar welhaast ongemerkt feedback geven. En oja, a passant komen de feedbacktools aan bod. Maar het belangrijkste werk was eigenlijk al lang gedaan.

 • Aantal deelnemers: voor teams van max 16
 • Duur: circa 3,5 uur

Hoe anders is anders feedback?

‘Anders feedback’ is een communicatietraining waarop jij je met je team verheugt. Je gaat spelen, lachen en ervaart ongemerkt hoe het feedbackklimaat binnen jouw team al snel een boost kan krijgen. Door juist samen met je team aan de slag te gaan worden de minder effectieve feedbackpatronen aangepakt. Anders dan bergen powerpointtheorie en iets te spannende oefeningen met trainingsacteurs wordt het volledige leerpotentieel aangeboord. Want wie plezier heeft, lacht en ontspannen is leert veel sneller en meer.

Resultaat

Anders feedback zorgt ervoor dat:

 • De feedbackvaardigheden binnen het zijn team vergroot;
 • Disfunctionele teampatronen worden aangepakt;
 • Er in een informele sfeer mooie ontmoetingen plaatsvinden;
 • De teamleden bewuster worden de feedbackparadox;
 • De teamleden eigenaar zij geworden van de feedbackcultuur;
 • Er heel veel gelachen is.

Programma

Tijdens dit programma stappen de teamleden in een achtbaan vol met communicatie-avonturen en bezinning. De training bestaat uit drie onderdelen:

 1. Out of the box
 2. Ontmoeting
 3. Feedbacktools

De opbouw verloopt niet persé lineair. Onderdelen kunnen ook door elkaar lopen. Wat het moment vraagt wordt uit de kast getrokken.

Out of the box

Wij nodigen het team uit een blik te werpen in de Teamlachspiegel. Als er in jouw team veel gelachen wordt en men durft in de spiegel te kijken zal het snel nog succesvoller worden. We beginnen dus met spelen. Out of the box. De teamleden kunnen tijdens een aantal spellen weer legitiem kinds zijn. Ondertussen wordt de diversiteit aan kwaliteiten, rollen en karakters zichtbaar. Ook de teampatronen openbaren zich welhaast op een presenteerblaadje. Zoals de communicatie, besluitvorming, leiderschap, vecht- en vluchtgedrag etc. Op saillante momenten houdt de trainer het team een spiegel voor.

Bovenal zal flink wat afgelachen worden.

Ontmoeting

Tijdens de training zijn er diverse momenten gefaciliteerd waarop er ontmoetingen tussen de teamleden ontstaan. Tijd om elkaar te bevragen en de diverse behoeften en belangen uit te spreken. Ook gespreksvaardigheden worden getraind. Zoals het aannemen van een nieuwgierige onderzoekende houding en het oefenen van moed om zichzelf open en kwetsbaar op te stellen. Zo ontstaan er mooie ontmoetingen.

Eventueel kan er een filosofische speeddate worden ingezet. Ook erg leuk en betekenisvol.

Feedbacktools

Het fundament is gelegd. Er is veel openheid en vertrouwen. Gedurende het eerste deel van het programma is er (vaak onbewust) al heel veel feedback gegeven en ontvangen. Teampatronen zijn zichtbaar geworden en besproken. Het team is ontspannen, open, uitbundig en heeft er heel veel zin in om een volgende stap te zetten: het toepassen van feedbacktools. Daarbij zoomen we in op de uitgangspunten van de geweldloze communicatie:

 • Hoe neem ik waar?
 • Hoe voel ik mij?
 • Wat is mijn behoefte?
 • Wat wil ik?

Deze benadering stelt ieder teamlid in staat om zowel in verbinding te blijven met zichzelf als met de ander. Zo wordt feedback geen aanval maar een onderzoek voor zowel feedbackgever als ontvanger.

Vraag meer informatie aan.

Heb je al een datum? Zet het dan bij je bericht, dan checken wij gelijk onze agenda.

 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Teambuilding in heel Nederland

Ga voor deze unieke ervaring. Teamspeling geeft een spannende combinatie vermaak en inhoud.

Gewoon doen! Wij helpen, leren, stimuleren de alledaagse uitdagingen anders te benaderen. Vraag een verrassend gesprek aan. Een positieve verandering is zo in gang gezet!