Teamspeling is leuk voor de verandering


Achtergrond

Teamspeling is opgericht in 2014 door Clemen Mensink. Hij zag dat er slechts twee typen aanbod bestaan op gebied van teamontwikkeling in de vorm van teambuilding en workshops. Aan de ene kant de serieuze verander-aanpak. Aan de andere kant de gezellige, verbindende teambuilding activiteiten onder de noemer ‘We willen het vooral samen ook wel ’s leuk hebben’. Clemen heeft met Teamspeling het beste van deze twee aanpakken samengebracht. Het resultaat brengt humor met betekenis. Teamspeling laat zien dat veranderen leuk is.

De innovatieve formule is niet onopgemerkt gebleven. In korte tijd hebben zowel kleine als grote (internationale) bedrijven de formule al beleefd en positief gewaardeerd. Bedrijven als Akzo Nobel, Ikea, Bavaria, Abn Amro en Rabobank .

Onze visie

Waarom willen we, met onze teambuilding en workshops, laten zien dat veranderen leuk is?

 • Cultuurverandering vraagt veel meer dan een rationele benadering;
 • De combinatie humor met betekenis werkt effectief;
 • Humor breekt het ijs;
 • Het is gewoon super zinvol is om je eyeopeners tegemoet te lachen;
 • Onderling vertrouwen groeit sneller;
 • Omdat er eigenlijk geen beter alternatief is. Daarom dus!

Hoe Teamspeling werk

Teamspeling heeft vijf disciplines in de veranderblender gemikt:

 • Veranderkunde: Onze kennis van gangbare wetenschappelijke verandermodellen en theorieën helpt bij het verklaren, kaderen en legitimeren van onze workshops. Ook fijn.
 • Improvisatie: Zowel de teams als trainers worden uitgedaagd de uitgangspunten van improvisatie toe te passen: Duidelijk zijn, lef hebben, een positieve basishouding, de ander laten schitteren, fouten durven maken en faalplezier beleven.
 • Teamcoaching: We maken gedrags- en communicatie patronen zichtbaar en staan stil bij de functie ervan. Met andere woorden; waarom doen we wat we doen?
 • Cabaret: Vermaakskunst gebaseerd op de interactie met het ‘publiek’. Op een humoristische wijze wordt het team of de organisatie een spiegel voorgehouden.
 • Spelteleologie: Teamspeling is spelen. We spelen heel veel ludieke, hilarische spellen en oefeningen die samenvallen met het doeleinde van de workshop

Het Teamspeling effect

De cocktail van verschillende smaken brengt laagdrempelige en inhoudelijk sterke workshops voort. Deelnemers worden positief verrast en er wordt flink gelachen. Snel er meer vertrouwen. Dat legt de basis voor ontmoetingen. Voordat deelnemers het in de gaten hebben is de verandering al in gang gezet.

Image

De formule van Teamspeling


Teamspeling heeft een formule die echt werkt. Bij de workshops, teambuilding en trainingen van Teamspeling krijg je altijd een combinatie van humor, doen en theorie.

Het is juist deze combinatie die ervoor zorgt dat de deelnemers zo enthousiast maakt. Leer, beleef, lach en voel meer ownership.

+ Humor
Humor helpt relativeren en zorgt voor een ontspannen en veilige sfeer. Zo gaan deelnemers veel sneller (leer) ervaringen aan. Én men staat makkelijker open voor de ander.

+ Doen
Wat zijn onze maniertjes en waar zitten onze valkuilen? Door te ervaren wat communicatie en veranderen vraagt voel je ownership en bereik je meer.

+ Theorie
Onze werkvormen zijn gefundeerd op gangbare wetenschappelijke modellen op gebied communicatie, verandermanagement, leiderschap en teamontwikkeling.

= Teamspeling
Deze factoren samen resulteren in een super leuke én betekenisvolle ervaring die blijft hangen. Er ontstaat meer verbinding en de motivatie samen te leren.

Profiel van onze trainers

Teamspeling is uitgegroeid tot een collectief bestaande uit toptrainers, topcoaches en de beste improvisatie acteurs van Nederland. Deze professionals zijn duidelijk te herkennen aan een opvallende combinatie van eigenschappen: speels, gevoel voor humor, ontspannen en doortastend. Ze hebben onbeperkt plezier in het leren zelf. De Teamspelingtrainers spelen subtiel het spel van aansluiten (waardoor er echt contact ontstaat) én afstand nemen (zodat zij het team ook een spiegel kunnen voorhouden).

Lach met ons een nieuw tijdperk in voor jouw bedrijfscultuur. Neem nu contact op en neem die eerste stap!

Rabobank, IKEA, Bavaria, AkzoNobel, de NS en vele anderen hebben onze formule al beleefd.

Ontdek ook het effect van Teamspeling! Vraag informatie aan

Vraag meer informatie aan.

Heb je al een datum? Zet het dan bij je bericht, dan checken wij gelijk onze agenda.

 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Teambuilding in heel Nederland

Ga voor deze unieke ervaring. Teamspeling geeft een spannende combinatie vermaak en inhoud.

Gewoon doen! Wij helpen, leren, stimuleren de alledaagse uitdagingen anders te benaderen. Vraag een verrassend gesprek aan. Een positieve verandering is zo in gang gezet!

Adres: Graadt van Roggeweg 328 (4e etage), 3531AH UTRECHT