Bedrijfscabaret: De Verandershow

Verander workshop voor grote groepen.

Wat is De Verandershow?

Ga met de workshop de Verandershow op een luchtige, humorvolle manier aan de slag met veranderthema’s binnen jouw organisatie spelen. Zoals het vergroten van de klantgerichtheid, het eigen maken van de (nieuwe) kernwaarden of het verbeteren van de samenwerking. Deze teambuilding is zéér geschikt voor de ontwikkeling van agile teams en zelfsturende teams.

Tijdens de teambuilding de Verandershow worden vragen beantwoord zoals:

 • Hoe maak je teams flexibeler en meer omgevingsgericht?
 • Hoe versterk je als medewerker de eigen veranderconditie?
 • En welke obstakels moet je overwinnen om te kunnen veranderen?

De Verandershow is een afwisselend programma waarbij de medewerkers zelf actief betrokken worden.


VERANDEREN

0%

ZINVOL

0%

MAATWERK

0%

HUMOR

0%

Het programma

De Verandershow is altijd maatwerk. Maar we kunnen we ter illustratie wel degelijk een succesvol beproefde structuuropbouw voor je schetsen.

Eerste blok: kennismaken, ijsbrekerTijdens het eerste blok gaat het bedrijfscabaretteam op een luchtige, laagdrempelige manier in gesprek met de zaal. Dit levert leuke verhaaltjes op over doelen, taken, samenwerking, communicatie en feedback. Ook staan we stil bij de huidige situatie en de gewenste situatie. Deze verhalen worden vervolgens door het cabaretteam omgezet naar geïmproviseerde sketches en liedjes. De acteurs spelen dus scenes uit jullie praktijk. Gevoelig, integer, humoristisch, hilarische. Super verrassend. Een feest der herkenning. Het ijs is direct gebroken en er volgen dialogen.

Tweede blok: actie!Dan gaan de deelnemers zelf aan de slag, op een leuke en laagdrempelige manier. Met behulp van speelse oefeningen en opdrachten die allemaal subtiel gelinkt zijn aan veranderthema’s. Tijdens dit hilarische én zingevende gedeelte gaan de deelnemers elkaar ontmoeten. Dit gedeelte kan zowel plenair als in subgroepen (workshops) verzorgd worden. Vaardigheden o.a. die getraind worden zijn:

 • Telkens weer zetten van een nieuwe stap;
 • Het belang van vertrouwen;van “ja maar” naar “ja en”;
 • Aansluiten bij de omgeving;
 • Verandersuccessen vieren;
 • Lef hebben;Het stretchen van de comfortzone;
 • Fouten durven maken en faalplezier beleven;
 • Derde blok: wrap-up, verzilveren van de lessen

De opbrengst van de dag wordt opgehaald samen met ons bedrijfscabaret. We sluiten spetterend af met een alles samenpakkend geïmproviseerd uitrol-lied.

Resultaten

 • 100% lachgarantie. De medewerkers lachen de eyeopeners tegemoet;
 • De verandercapaciteit binnen de organisatie is versterkt;
 • De doelen van de organisatie worden kracht bijgezet;
 • Eigenaarschap van de medewerkers wordt vergroot;
 • De medewerkers krijgen een absolute boost!;
 • Een positieve beleving die wordt vast gezet in het collectieve geheugen.

Duur

 • Duur: Korte show 45 a 60 minuten
 • Duur: Show plus extra zaaloefeningen of workshop 1,5 uur tot 3 uur
Image
Image
Image
Image
Image

Altijd anders!

Geen enkele Verandershow verloopt hetzelfde. De improvisatieacteurs staan voortdurend open voor wat er in het moment gebeurt. Door te anticiperen op het hier-en-nu ontstaan er onverwachte wendingen. Zo demonstreren zij de kunst van het veranderen. Geen routinewerk dus. Geen standaardshow. Dat kan ook niet, want het gaat over veranderingen binnen jouw organisatie. Daarom is er veel interactie met de zaal. De acteurs weten een grote groep afwachtende medewerkers altijd mee te krijgen. Het publiek transformeert zo van een groep consumerende bezoekers tot een kolkende zaal vol actieve hoofdrolspelers. Dat maakt de show anders, spannend, pakkend, hilarisch en altijd betekenisvol. Een boeiende beleving van de eerste tot de laatste minuut.

Met hoeveel komen wij?

Wij komen met z’n drieën. Twee acteurs en een pianist. Voor groepen groter dan 35 mensen nemen wij een technicus mee, zodat jullie kunnen genieten van perfect geluid.

Workshops

In combinatie met de verandershow bieden we ook extra verdieping in de vorm van korte workshops. De deelnemers gaan dan zelf aan de slag met het vergroten van de eigen verandercapaciteit. Uiteraard ook met een flinke dosis humor. De oefeningen zijn speels, hilarisch én zorgen voor meer bewustwording en onderlinge verbinding. Zie ter inspiratie ook de workshop Veranderfitness.


Wil je het anders, doe iets bijzonders op maat

Wij helpen de Verandershow succesvol in te passen op jouw bijeenkomst. Neem gerust contact op om te ontdekken wat we voor jou kunnen betekenen.

Gewoon anders doen!

Image

Vraag meer informatie aan.* verplicht

Fakespeech voor verandering

Vergroot het verandervermogen binnen jouw organisatie. Dit vraagt een andere aanpak dan de klassieke benadering.

Fakespeech voor de verandering

De bedrijfslachspiegel

Werp ook een blik in de bedrijfslachspiegel. En lach. Lach ontzettend hard en maak de weg vrij voor nieuwe inzichten en ontmoetingen.

Ontdek De Bedrijfslachspiegel

De Verandershow

Ga met de workshop de Verandershow aan de slag met veranderthema’s binnen jouw organisatie. Op een luchtige, humorvolle manier

Alles over De Verandershow